preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
 
KURIJE NA PROSTORU OPĆINE KRAPINSKE TOPLICE NEKAD I DANAS
NOSITELJI PROJEKTA: dodatna nastava povjesti ( 7. i 8. razred ) i mentorica: prof. povijesti Valentina Novoselec
          BJELKANOVIĆ, MATIJA
          CIGLENEČKI, EUGEN
          ĆAVAR, TINA
          DRAGČEVIĆ, VALENTINA
          KUNTIĆ, NIKOLINA
          PAVIČIĆ, ANTONIO
          PETEK, IVA
          PREŽIGALO, NIKOLINA
          SVAŽIĆ, STELA
          TIŠLJAR, ANA

CILJ PROJEKTA: Istaržiti kurijalnu baštinu našeg kraja i predstaviti je kao dodatni sadržaj turističkim sadržajima Krapinskih Toplica;pokušati osvijestiti potrebu očuvanja kulturne baštine Krapinskih Toplica.

PROVEDBA PROJEKTA: Na početku školske godine pregledavanjem internet stranica naišli smo na nekoliko mjesta na riječ KURIJA i to vezano uz Krapinske Toplice. Znatiželja nas je navela da pronađemo značenje te riječi: nazv za kuću nižeg i seljačkog plemstva koja je služila svakodnevnom životu i kao mjesto upravljanja vlastelinstva oko kurije" To nas je potaklo da pristupimo istraživačkom radu i saznamo što se saznati može. Na tom putu čekao nas je zahtjevan posao od 6 mjeseci, a rezultat je pisani rad i power point prezentacija koje samo pripremili i s kojima smo sudjelovali na županijskom natjecanju iz povijesti.
U istraživanju morali smo obići lokalitete, slikati i opisivati zatečeno stanje, provesti intervjue s još živučim pojedincima koji su živjeli u kurijama, koji su rođeni u kurijama ili koji su radili na vlastelinstvima oko kurija. Naletjeli smo i na nekoliko sadašnjih vlasnika kurija. Na kraju smo  morali sjesti i pročitati nama svu dostipnu literaturu i povijesne izvore i napisti rad. Rad i prezentaciju smo pisali svi zajedno ovisno o tome kako se kome palila lampica  .
U izradi rada pomogli su nam i neki učitelji: učiteljica hrvatskog jezika Mira Korbar koja je pregledala rad i ispravila sitne pravopisne, gramatičke i stilske pogreške, učitelj informatike, Mario Balašković koji nam je pojasnio neke nejasnoće oko prezentacije i učitelj tehničke kulture Ivan Čavlek, koji je zaslužan za pronalaženje točnih lokaliteta kurija i izradu tehničkog nacrta naših kurija.
                  HVALA VAM DRAGI UČITELJI!!!!!  

TražilicaProjekti

 

   ZALOGAJČEK

 


E-dnevnik


Kalendar
« Siječanj 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji


Korisni linkovi
Učitelji

Dnevni tisak
 • Večernji list
 • Jutarnji list
 • Drvo znanja
 • Bug

Učenici

Roditelji

Općenito


Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja

Anketa
Što je važnije za uspjeh?
preskoči na navigaciju