preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
 
Vijesti

Organizacija rada u mješovitom modelu nastave prema Uputama HZJZ-a i Preporukama MZO-a, najranija primjena od 11. svibnja 2020. godine

Poštovani roditelji učenika razredne nastave!

Prije svega, zahvaljujem vam za svu potporu i suradnju u dosadašnjem provođenju nastave na daljinu!

U četvrtak su donesene  detaljne Upute HZJZ-a i Preporuke MZO-a, a vezane za mogući povratak učenika razredne nastave (1.-4. razredi) u škole najranije od 11. svibnja 2020. godine. Osim činjenice da su mjere dosta stroge i restriktivne, one su zbog detaljnosti i opširne. Stoga vam šaljem izvod iz Preporuka s označenim i dodatno komentiranim dijelovima, a koji se tiče vas, roditelja. Ukratko, opće preporuke HZJZ-a i MZO-a idu prema tome da ona djeca koja mogu ostati kod kuće – ostanu kod kuće („Potiče se ostanak kod kuće sve djece za koju se to može osigurati skrb kod kuće, s obzirom da broj djece u vrtićima i školama može biti takav da se mjere fizičkog razmaka u tim kolektivima neće moći poštovati“ ), a s posebnim naglaskom da u školu nikako ne dolaze djeca koja imaju neku kroničnu bolest ili takvu bolest ima netko od ukućana.

Naravno, za sve one koji za to imaju potrebu (ne može se osigurati skrb kod kuće), organizirati će se nastava u školi, a prema Uputama, Preporukama i mjerama, koje će trebati ispunjavati svi uključeni u mješoviti model nastave .  

Kako bi se mogla organizirati nastava s vrlo jasnim uputama i procedurama (termini i način dolaska/odlaska učenika pojedinog razrednog odjela, raspored korištenja učionica i sanitarnih čvorova, raspored i trajanje odmora, priprema, podjela i konzumiranje hrane, te općenito sve vezano za pravila ponašanja u uvjetima održavanja socijalne distance/fizičke odvojenosti, kao i održavanja osobne higijene i dezinfekcije), važan nam je podatak o broju učenika koji će 11. svibnja krenuti u školu.

Stoga vas ljubazno molim da najkasnije do utorka 5. svibnja 2020. do 12:00 sati informirate razrednog učitelja vašeg djeteta o vašoj odluci glede dolaska na nastavu od  11. svibnja 2020. godine.

Prije donošenja odluke molim vas da svakako pročitate Upute, i Preporuke.

O svim ostalim informacijama i uputama vezanim za organizaciju nastave u školi (mješoviti model) bit ćete na vrijeme obaviješteni. Također, za sva pitanja stojimo na raspolaganju (razredni učitelji, stručna služba, ravnatelj).

tel- 232 160

Hvala na razumijevanju i suradnji!

                                                                    Ravnatelj

                                                               Samson Štibohar, dipl.teolog
Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Samson Štibohar   datum: 4. 5. 2020.
preskoči na navigaciju