preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
 
Vijesti

Turistička šetnja Zagrebom

Jučer, 13.studenoga, posjetili smo Zagreb u sklopu terenske nastave učenika od 5. do 8. razreda.

U Areni smo pogledali njemački film „ Škola do bola“, otišli u shopping pa do Trga bana Josipa Jelačića odakle smo krenuli u šetnju najljepšim dijelom grada razgledavajući zagrebačke znamenitosti. Bilo je to kao putovanje vremeplovom u prošlost, u Zagorkin ili Šenoin roman.

Uz vodiče koji su razgledavanje popratili zanimljivim pričama, vidjeli smo zagrebačku uspinjaču- najkraću funkcionalnu prugu na svijetu, prošetali Strossmayerovim šetalištem s kojeg puca divan pogled na grad i na kojem zaljubljeni ostavljaju lokote da bi im ljubav bila neraskidiva. Nastavili smo Trgom svetog Marka vidjevši crkvu svetog Marka i Hrvatski sabor. Od političara zanimljivije su bile stare lanterne, plinske svjetiljke, i mjesto za koje priča kaže da je upravo ondje pogubljen Matija Gubec.

Spustili smo se prema Kamenitim vratima, vidjeli sliku Majke Božje ispred koje se ljudi mole u svako doba dana.

Šetnja ne bi bila potpuna da nismo vidjeli Dolac i živopisne prodavače ispod šestinskih kišobrana ( suncobrana) od kojih su neki i pjevali, možda omamljeni prekrasnim sunčanim vremenom.

Prije nego što smo se nakratko zaustavili na Europskom trgu, još smo jednom pogledali veliku maketu grada, bacili pogled prema Manduševcu i Jelačiću pa se zaputili doma, među zagorske brege.

Želite li Zagreb „ vidjeti našim očima“ , pogledajte fotogaleriju.
Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Marijo Balašković   datum: 14. 11. 2018.
preskoči na navigaciju