preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
 
Vijesti

Čitam ti poeziju

U nadahnjujućem ambijentu Slastičarnice Lucija, 23. listopada 2017.,  učenici naše škole i njihove učiteljice sudjelovali su u programu Čitam ti poeziju kao čitači i kao glazbenici. 


U nadahnjujućem ambijentu Slastičarnice Lucija Općinska knjižnica Krapinske Toplice (predvođena ravnateljicom gospođom Nadicom Majsec- Kobaš)  i Osnovna škola Krapinske Toplice, već nekoliko godina uzastopce, organiziraju programe u Mjesecu knjige koji su vezani uz poticanje čitanja.

Ove je godine druženje ljubitelja pisane riječi održano 23. listopada pod naslovom Čitaj mi poeziju. Učenici i njihove učiteljice hrvatskoga jezika i glazbene kulture (profesorice Sonja Kuštan, Mira Korbar i Marta Turkulin-Horvat) osmislili su druženje istkano od izvedbi odabranih pjesama hrvatskih i stranih pjesnika te glazbenih kompozicija odsviranih na violini, saksofonu, klarinetu, harmonici i sintesajzeru. Dodatnu draž ovoj posebnoj večeri dodale su i lokalne pjesnikinje, gđa Ivanka Hajsek i gđa Snježana Šoštarko, koje su prisutne uveselile čitajući vlastite pjesme na kajkavskom narječju.

Publika je pažljivo slušala naše izvođače, nagrađivala ih velikim pljeskom, a hrabriji pojedinci i sami su se pridružili slavljenju poezije pročitavši omiljene stihove uz pratnju gitare.

Program su vrlo profesionalno kako i doliči već okušanim voditeljima vodili Lara Crljen i Mark Petrač.

Da bi doživljaj bio potpun, pobrinuo se ljubazni domaćin, gospodin Pero Kustura, koji je sve prisutne počastio ukusnim slasticama.

I na kraju veliko hvala i onima koji su uvijek tu kad se u Toplicama nešto lijepo događa, a bez kojih niti jedno događanje ne bi bilo potpuno: gospodinu Silvjestru Fučkaru koji je preuzeo ulogu tonskoga majstora i gospodinu Marijanu Petroviću koji je cijeli događaj ovjekovječio svojim fotografijama.

Odabrane stihove čitali su učenici Marko Komar, Erik Rajačić, Petra Mlakar, Nina Crljen, Jelena Žnidarić (5.r.); Mark Petrač, Lea Stepić, Lea Ružak, Nika Pospiš (6.r.), Lara Crljen, Nika Čelec, Veselka Venesa Grgić, Ivana Telišman, Lana Žnidarec, Verena Dagmar Reister, Tena Stepić (7.r.); Dominik Obrež, Petar Husak Kuhar i njihove učiteljice Marta Turkulin-Horvat, Valentina Ilić i Sonja Kuštan.

Glazbene izvedbe: Ružica Suhić i Klara Ovčarić (5.r.), Lorena Ovčarić (6.r.), Gabrijela Očić i Ivančica Suhić (7.r.) i njihova učiteljica Marta Turkulin-Horvat.Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Sonja Kuštan   datum: 25. 10. 2017.
preskoči na navigaciju